• LONT

    Knip de lont elke keer voor het aansteken tot 0,5cm, ook wanneer de vlam te hoog wordt tijdens het branden, mag de lont geknipt worden tot 0,5cm.

    Een langere lont zorgt voor een grotere vlam, waardoor de kaars sneller smelt of gaat walmen.

  • ONDERZETTER

    Het branden van een sojawas kaars kan soms een 'rommeltje' geven, afhankelijk van hoe de was smelt.

    Door de unieke vorm van de kaars, kan de was onregelmatig smelten en geeft dit druipers of een smeltbadje onder aan de kaars.

    Je wilt natuurlijk geen gesmolten was op je meubels en daarom is het belangrijk om de kaars op een hittebestendig oppervlakte te plaatsen, bv een mooi bord/schotel/schaal of kaarsenhouder die groot genoeg is om de was op te vangen.

  • BELANGRIJK

    Laat de kaars niet branden zonder toezicht

    Plaats brandende kaarsen minimaal 10cm uit elkaar

    Laat de kaars niet langer dan 4 uur branden

    Zet de kaars niet op de tocht, dan zal hij scheef gaan branden

    Zet geen brandende kaars in de buurt van brandbare materialen

1 van 3

Waarom kiezen voor soja was?

Sojawas is een plantaardig product dat wordt gewonnen uit de olie van sojabonen. In tegenstelling tot traditionele paraffinekaarsen, die gemaakt zijn van aardolie, is sojawas volledig biologisch afbreekbaar en hernieuwbaar. Dit betekent dat je geniet van een prachtige kaars zonder de impact op het milieu!

Daarnaast brandt sojawas schoner en langer. Sojawas produceert minder roet, waardoor je geen last hebt van zwarte aanslag op je muren of meubels.

Mijn meeste kaarsen zijn voornamelijk bedoeld voor decoratief gebruik. Als je ze toch wilt branden, volg dan zorgvuldig de onderstaande instructies om zo lang mogelijk van jouw kaars te genieten.